DR Romanklub februar måned

09.02.22
'Man skulle nok have været der’ af Thomas Korsgaard.

’Man skulle nok have været der’ om eksistentiel hjemløshed

I tredje bind af Korsgaards trilogi forsøger 17-årige Tue at finde fodfæste i København. Ved at blande det realistiske og det groteske kredser bogen om, hvordan Tue må hutle sig igennem tilværelsen og spinder et net af hvide løgne. Et vigtigt tema i "Man skulle nok have været der" er eksistentiel hjemløshed, og den rummer linjer til "Sult" af Knut Hamsun.

I bogens åbningsscene bliver Tue smidt på porten af sin udlejer og sætter sine få ejendele til storskrald. Da han får lov at flytte ind hos en kollega og hendes mor, bliver det tydeligt, at han ikke har lært de kulturelle koder til at begå sig i den højere middelklasse. Romanen sætter således fokus på forskellige sociale og økonomiske vilkår samtidig med, at den leger med autofiktionen som genre.

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. Hvert år i perioden december til maj arrangerer biblioteker landet over DR Romanklub-læsekredse. Læseklubberne mødes en gang om måneden og debatterer seks udvalgte danske romaner.

I februar måned diskuteres romanen 'Man skulle nok have været der’ af Thomas Korsgaard.

Vi anbefaler

Vi anbefaler at følge dr.dk og DR Lyd, samt på litteratursiden.dk og litteratursidens Facebook-side. Det er her, at du finder nyheder om DR Romanprisen, du kan høre interview med forfatteren, deltage i debatter, samt læse anmeldelser af romanen med mere.

Den 23. februar kl. 15-16 er der livedebat med Thomas Korsgaard på Litteratursiden.dk

Thomas Korsgaards trilogi består af debutromanen ’Hvis der skulle komme et menneske forbi’ (2017), efterfulgt af opfølgeren til debutromanen ’En dag vil vi grine af det’ (2018) og i 2021 afsluttede Thomas Korsgaard sin trilogi om Tue med romanen ’Man skulle nok have været der’.

Romanerne kan lånes på biblioteket. Du kan også låne udvalgte romaner af Thomas Korsgaard som ebog og lydbog på eReolen.