DR Romanklub april måned: Det Danmark du kender

13.04.21
En hårdtslående samtidsroman - med et portræt af det Danmark, du måske ikke kender.

I Peder Frederik Jensens skarpe samtidsroman 'Det Danmark du kender' skildres Danmark med fire forskellige stemmer, som tegner et billede af et splittet samfund præget af social ulighed: Fra et Underdanmark hvor arbejdsløshed, misbrug og svigt er hverdagskost til politikeren, der overvejende fokuserer på egen vinding.

Det er en barsk og stærk samfundskritiks roman, hvor individet agerer i et samfund med politisk ustabilitet og forfald af normer. Den sociale ulighed viser sig parallelt med forliste drømme om et samfund med velfærd for alle og et splittet socialdemokrati. Romanen viser et Danmark, du måske ikke kender, og lægger i høj grad op til debat i læseklubberne om vores værdier og samfund. Og ikke mindst debat om den sociale ulighed. (Litteratursiden, 2020)

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. Hvert år i perioden december til maj arrangerer ca. 50 biblioteker landet over DR Romanklub-læsekredse. Læseklubberne mødes en gang om måneden og debatterer seks udvalgte danske romaner.

I april måned diskuteres Peder Frederik Jensens roman ’Det Danmark du kender’ på Litteratursiden.dk

Her kan du se et interview med Peder Frederik Jensen, deltage i en online diskussion, samt læse anmeldelser af ’Det Danmark du kender’.

Deltag i livedebatten med forfatteren mandag den 19. april kl. 15-16 på Teams. Klik blot på linket på litteratursiden.dk

Romanen kan lånes på biblioteket. Du kan også låne den på eReolen både som ebog og lydbog.

På DRs hjemmeside kan du høre en podcast med Peder Frederik Jensen

Vi anbefaler Litteratursidens nye tema: Social ulighed i litteraturen. Her kan du til inspiration hente en bogliste: Det socialt skæve samfund med en række anbefalinger til danske forfattere, der belyser emnet fra forskellige skønlitterære vinkler.

-Heidi, voksenbibliotekar