Dokumentfalsknere under 2. verdenskrig

03.03.22
Denne bog er virkelig smuk udenpå og inden i er den spændende og simpelthen rigtig god.

Forfatteren er inspireret af virkelige hændelser, men historien er altså opdigtet.

Året er 1942 i en lille landsby i Frankrig. Eva og Rémy arbejder som dokumentfalsknere i den lokale kirkes bibliotek. De udarbejder nye papirer til jødiske børn, der skal smugles fra Frankrig til Schweiz.

Eva er meget bekymret for, at de små uledsagede børns virkelige identitet forsvinder – hvordan skal de blive fundet igen efter krigen?

Derfor tager de en tilfældig bog i biblioteket og noterer børnenes rigtige og falske navne i en kode efter Fibonaccis talrække.

I 2005 genfinder den nu 86-årige Eva "De glemte børns bog".

Jeg vil ikke røbe mere af handlingen her – blot give bogen min varmeste anbefaling.

------------------
/Lise