Bogstak m. åben bog
Bogstak m. åben bog

Digte er også noget for dig

16.02.17
Du behøver ikke være ekspert på litteratur for at læse digte. Digte skal ikke nødvendigvis forstås, ofte skal de blot opleves og nydes for den musik de indeholder, den eksplosion af nuancerede billeder du får i dit hoved når du læser dem samt de sproglige undersøgelser og eksperimenter de er.

Tag og overgiv dig til digtene, luk dit sproglige øre op, se digtene som sanselige smagsprøver, mærk sætningernes veldisponerede sammenhæng og lad dine tanker følge den tråd eller de tråde du fornemmer der er i digtene.  

Sæt dig godt tilrette, læn dig tilbage i lænestolen eller slang dig på sofaen. Her kommer 3 store litteraturoplevelser og en præsentation af 3 dygtige nulevende digtere i form af 3 videoer.

Digteren Henrik Nordbrandt er en af dansk litteraturs store og veletablerede forfattere. Han har skrevet et utal af digtsamlinger og er en rigtig garvet og dygtig forfatter. Her i videoen læser han 5 digte op, og fortæller om hvorfor han skriver digte.
https://www.youtube.com/watch?v=N70n-EHVPLU

Lone Hørslev, der bl.a. er kendt for sine skilsmissedigte og musikprojektet ”Mouritz/Hørslev Projektet”, skriver sympatiske og ofte ret sjove og skæve digte. Her i videoen læser hun 3 digte op og fortæller om hvorfor hun skriver digte.
https://www.youtube.com/watch?v=LEiX1t8ilO0

Den tidligere forfatterskoleelev Theis Ørntoft er den unge fremadstormende digter, der skriver poesi der er vild, energisk og på grænsen til det euforiske. Oplev ham her læse 3 digte op fra sin digtsamling ”Digte 2014”, og hør ham fortælle om hvorfor han skriver digte.
https://www.youtube.com/watch?v=0pSTcOVMQFQ

 

Lyrikporten
De 3 videoer her på siden stammer fra Lyrikporten, der er en flot indgang til i alt 28 digtere fra forlaget Gyldendal. Via korte videoer instrueret af cykelsportskommentator, forfatter og filminstruktør Jørgen Leth præsenteres digterne.
Har du fået blod på tanden, og vil du introduceres til flere eminente digtere, så følg dette link til Lyrikporten: http://28danskedigtere.gyldendal.dk/

Eller lån indholdsrige og smukke digte på Biblioteket:

 

Tags
Materialer