Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af bibliotekerne

13.05.20
Er du i tvivl om noget ved bibliotekernes 'genåbning' fra 18. maj? Måske finder du svar her.
  1. Jeg har en reservering stående, som jeg ikke nåede at afhente i marts – står den der stadig?
    Ja, det gør den. Du kan hente dit reserverede materiale til og med lørdag den 23. maj.

2. Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale et gebyr?
    Nej, du har god tid til at aflevere. Alle får en frist til den 2. juni til at aflevere uden gebyr.

3. Kan jeg reservere nu?
    Du kan reservere på sædvanlig vis fra den 18. maj over denne hjemmeside og via biblioteksappen. Du kan også få bibliotekarerne til at reservere for dig.

4. Kan jeg reservere over bibliotek.dk?
    Også bibliotek.dk åbner for reserveringsmuligheden den 18. maj.

5. Hvad er jeres åbningstid egentlig?
    Både Taastrup og Hedehusene Biblioteker åbner med 'betjent åbningstid'. Se åbningstider

6. Kan jeg låne nogle af de magasiner og tidsskrifter, der er udkommet, mens I har haft lukket, med hjem?
    Du kan låne nogle af dem, men vi har ikke modtaget alle tidsskrifter endnu, og ikke alle bliver klar, til vi åbner mandag den 18. maj.

7. Hvorfor kan jeg ikke
    - bruge jeres printer/kopimaskine?
    - booke en pc
    - læse dagens avis?
    - lige hurtigt slå noget op på jeres søgepc?
    - lege i børnebiblioteket, når nu institutionerne er åbne?
    - booke jeres studierum?

Svar: Folketinget gav den 7. maj tilladelse til ’udlån og aflevering’ på bibliotekerne fra den 18. maj. Det vil sige, at man ikke må tage ophold på biblioteket og alle disse aktiviteter opfattes som 'ophold'.

8. Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?
    Nej desværre, den selvbetjente tid på Hedehusene og Taastrup Biblioteker er midlertidigt lukket.

9. Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?
    For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet . Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit.

10. Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen?
    Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden og på Facebook.

11. Hvad sker der med jeres arrangementer?
    Alle arrangementer er udskudt til efter 1. september. Se hele vores arrangementsprogram

Denne artikel opdateres løbende....