Ofte stillede spørgsmål om Covid-19 og brugen af bibliotekerne

28.10.20
Hvordan påvirker Covid-19 brugen af bibliotekerne? Få svarene her.

Skal jeg bære mundbind på biblioteket?
Fra torsdag den 29. oktober 2020 skal du bære mundbind eller visir, når du besøger bibliotekerne. Regeringen har indført krav om brug af mundbind/visir i lokaler, hvor der er offentlig adgang. Kravet om mundbind/visir gælder i første omgang indtil 2. januar 2021. Kravet gælder kun for personer over 12 år. Kravet gælder både gæster og personale. Hvis du sidder ned, må du tage dit mundbind eller visir af. Når du rejser dig og bevæger dig rundt på biblioteket, skal du tage det på igen.

Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?
Du kan benytte det Selvbetjente bibliotek i Taastrup mandag - lørdag kl. 07-10 samt fredag kl. 17-18. I Hedehusene er der Selvbetjent bibliotek mandag - lørdag kl. 07-10 samt tirsdag og torsdag kl. 14-16 og fredag kl. 17-18. Der er ikke åbent for selvbetjening om aftenen og om søndagen, da vi skal overholde Sundhedsmyndighedernes anbefalinger om rengøring.

Har Sprogcaféen, Lektiecafén og IT-caféen åbent?
Nej, der er lukket for alle caféerne på ubestemt tid. Vi giver besked på hjemmesiden, når de åbner igen. Ældresagen har desuden valgt at aflyse deres IT-stue resten af 2020.

Kan jeg låne en computer og printe/scanne/kopiere på biblioteket?
Hvis du vil printe, skal du selv gøre det via smartphones, pc eller tablet (der hænger vejledninger ved kopimaskinerne). Personalet må ikke hjælpe ved at overtage din tlf eller assistere ved pc'en. Benyt handsker eller sprit dine hænder af, før du bruger printer og/eller pc. Vi har én publikums-pc åben. Den må kun bruges til at printe fra i max. 15 min. ad gangen. Du kan ikke booke en pc til at arbejde/søge ved. Hvis noget ikke fungerer, kan du kontakte Princh Support på tlf. 89 88 67 66.

Hvor mange må der opholde sig på biblioteket ad gangen?
På Taastrup Bibliotek må der være 35 personer ad gangen og på Hedehusene Bibliotek må der være 30 personer ad gangen.

Må jeg sidde og læse/studere på biblioteket?
Som udgangspunkt må man ikke tage ophold i biblioteksrummet. Der er sat et par stole frem til avislæsere, og du kan booke et studierum på begge biblioteker, hvis du gerne vil sidde og arbejde.

Jeg er nervøs for at komme steder med mange mennesker. Hvordan kan jeg så bruge biblioteket?
Bibliotekerne har mange digitale tilbud, som du kan benytte hjemmefra. Se alle vores netmedier

Afholder I arrangementer i efteråret?
Ja, vores arrangementsprogram er planlagt, og du kan se de forskellige arrangementer her på hjemmesiden. Vi tilpasser dog arrangementerne løbende til de anbefalinger, der kommer fra Sundhedsmyndighederne. Derfor vil nogle af arrangementerne blive aflyst, mens andre kan gennemføres. Hold øje med hjemmesiden og din mail/sms, hvis du har bestilt eller købt billet til et arrangement.

Hvorfor må jeg ikke lege i børnebiblioteket?
Legeområderne er lukket af pga. smittefare. Det er selvfølgelig stadig muligt at låne materialer. 

Hvilke forholdsregler har I taget jer i forhold til smittefaren?
For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne. Vi følger de officielle regler med afstand, vask/sprit hænder og vi rengør udlånsautomaterne og andre kontaktflader mange gange om dagen. Vi opfordrer også vores brugere til at følge myndighedernes anbefalinger.

Hvornår åbner I igen - sådan rigtigt, som før?
Det ved vi ikke. Det afhænger af regeringens og Sundhedsmyndighedernes udmeldinger.