Hold Hjernen Frisk med Hedehusene Bibliotek

02.01.20
Spids hjernen på Hedehusene Bibliotek og få et aktivt seniorliv. På Hedehusene Bibliotek kan seniorer i aldersgruppen 60-75 år prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af pilotprojektet Hold Hjernen Frisk.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder du hjernen frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Hedehusene Bibliotek i et aktivitets- og formidlingsprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

På Hedehusene Bibliotek er et hold seniorer tilmeldt projektet. De lader sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab.

Hjernen har brug for sund kost, mental træning og bevægelse. Derfor indgår der aktiviteter som Ballroom dans, Smart-træning med fysiske øvelser, Naturtræning, Stomp workshop, Improvisationstræning og fællesspisning med hjernevenlig mad som vi laver sammen. Der er lagt vægt på det sociale element i hele kurset. Der indgår tillige et foredrag med forfatter og tidligere aldringsforsker Henning Kirk som en del forløbet.

Hvis du vil vide mere:

Ud over Hedehusene Bibliotek, deltager biblioteker i hele landet i projektet. I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.dgi.dk/holdhjernenfrisk