Skal du skrive opgave?

10.02.21
Hvad gør du, når du skal skrive gymnasieopgave mens Danmark er lukket ned? Vi guider dig videre her.

Alting er Coronalukket - men du skal stadig skrive SRP, SSO eller andre opgaver. Hvad gør du?

Bestil & Hent

Når du skal i gang med en større skriftlig opgave, skal du indsamle noget litteratur, der passer til dit emne. Heldigvis kan du stadig reservere bøger her på vores hjemmeside. Og så kan du hente dem i døren fire gange om ugen i vores "Bestil & Hent" ordning. Her kan du læse mere om, hvordan du gør.

Brug også bibliotek.dk

De fleste af landets biblioteker har lukket op for bestillinger, så du kan også bruge bibliotek.dk, hvis du skal bestille et materiale, som dit lokale bibliotek ikke ligger inde med. Vær dog opmærksom på, at nogle biblioteker holder helt lukket.

Tjek bibliotekets netmedier

Skal du finde sekundær litteratur om en titel eller et emne, så se vores forskellige online adgange. Her finder du forskellige gode baser med fuldtekstartikler, som kan passe til dit emne.
Det kan være Faktalink (artikler om alverdens emner og altid et godt sted at starte)
MasterfilePremier (amerikanske artikler fra aviser og magasiner)
Science in Context (naturvidenskabelige artikler)
Infomedia (danske avisartikler) eller mange andre.
Hvis du skal bruge statistisk materiale, så brug Danmarks Statstik og Statistikbanken.
Skal du bruge analyser af engelsk skønlitteratur, så vil vi anbefale Literature Resource Center.

Du skal være meldt ind på biblioteket, for at kunne bruge netmedierne. Når du bruger bibliotekernes online adgange (netmedier), så skal du logge ind via det bibliotek, der ligger i din bopælskommune. Du logger ind med dit cpr-nummer og den pinkode, som du bruger, når du låner bøger.

Skrivopgave.dk

skrivopgave.dk kan du få hjælp inden for emnevalg, problemformulering, research, kildekritik, selve opgaveskrivningen og litteraturlisten. Det er også her, du finder den berømte Litteraturlisteautomat.

Biblioteksvagten - din hotline og genvej til viden

Husk i øvrigt at du hver dag (også i weekenden) kan få hjælp på Biblioteksvagten
De danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste giver dig svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi, henvisninger til bøger, artikler m.m.

Tilbage er der blot at sige: God fornøjelse med opgaven. Og som sagt er vi her stadig til at hjælpe - på en anderledes måde end normalt :-)