Kobberstik af viol fra Flora Danica

Flora Danica er vores natur

16.09.20
Nu tilbyder Det Kgl. Bibliotek en digitaliseret udgave af det unikke værk "Flora Danica".

Det store danske botaniske værk Flora Danica blev påbegyndt i 1761 og er et af verdens største planteværker - et ægte barn af oplysningstiden, som var 123 år undervejs. De 3.240 kobberstukne tavler, som værket består af, er fri af ophavsret og er alle digitalt tilgængelig på Det Kgl. Bibliotek.

illustration fra Flora Danica

Indholdet

Plancherne blev udgivet i en håndkoloreret udgave samt i en ukoloreret "billig udgave". Hoveddelen af værket - den del, man normalt tænker på, når man nævner Flora Danica - består af 51 hæfter + 3 supplementshæfter med i alt 3.240 kobberstukne tavler med afbildninger i folioformat af alle de planter, som forekom vildtvoksende i riget.

Se Flora Danica i Det Kgl. Biblioteks samlinger