DR Romanprisen 2022

22.10.21
Vi har få ledige pladser tilbage i DR Romanklubben.

Er du glad for at læse, men mangler du nogen at dele dine læseoplevelser med?

Vi har få pladser tilbage i DR Romanklubben. Hvis det er noget for dig så kontakt Heidi Hartvigsen på Taastrup Bibliotek: HeidiHar@htk.dk – Tlf 4335 2039

Vi mødes mandag kl. 16-17.30 på Taastrup Bibliotek.

Titler i DR Romanprisen 2022

Bøgerne, der skal læses:

13. december: 'Slugt' af Christina Englund

10. januar: 'Rosarium' af Charlotte Witze

14. februar: 'Man skulle nok have været der' af Thomas Korsgaard

14. marts: 4. roman - (titel offentliggøres 1. december)

11. april: 5. roman - (titel offentliggøres 1. december)

9. maj: 6. roman - (titel offentliggøres 1. december)

Om DR Romanpris

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. DR vælger i samråd med repræsentanter fra landets biblioteker de seks kandidater blandt årets danske romaner og tester dem på læsere i hele landet.

Hver måned fra december til maj læser og vurderer DR Romanklub-læsekredse på landets biblioteker den samme roman, og en række af læsernes synspunkter og diskussioner bliver præsenteret for bogens forfatter.

Udvælgelse af romanklub-bøgerne

De seks kandidater til DR Romanprisen bliver valgt ud fra det brede udvalg af danske romaner, der er udkommet i løbet af året. Bøgerne skal selvfølgelig være velskrevne, originale og egne sig til at tale om i læseklubberne. Derfor bliver der kigget efter romaner, der giver anledning til spændende diskussioner om alt fra familieliv, kærlighed, tab og traumer til samfundstendenser, fra konkrete historiske begivenheder til evigtgyldige livsvilkår.

Det er ønsket, at medlemmerne af læseklubberne henover de seks måneder får en oplevelse, der afspejler mangfoldigheden i dansk romankunst. Så der også er mulighed for at tale om skrivestil og litteratur i det hele taget, inden der stemmes om, hvilken roman, der har givet årets mest fremragende læseoplevelse.