Børnebibliotek
Børnebibliotek

Børnebibliotekar med fokus på udstillinger og formidling

26.10.18
Høje-Taastrup Kommune søger en børnebibliotekar/børnekulturformidler, der kan bidrage til udviklingen af vores børnekulturtilbud på bibliotekerne.

Høje-Taastrup Kommune har fokus på at udvikle børns naturlige nysgerrighed og læringslyst, og kultur har en vigtig plads i denne indsats. Samtidig skal kommunens kulturtilbud have en central plads i hverdagen hos børn og deres familier. Bibliotekets opgave er at understøtte denne opgave, og derfor opruster både kulturhuse og bibliotekerne indsatsen i forhold til målgruppen.

Du vil indgå i et team på 7 bibliotekarer, der arbejder med udvikling af børnekulturtilbud.

Du skal kunne trives både med arbejdet i biblioteksrummet og ude i marken. Dit særlige fokus skal være, hvordan vi udvikler biblioteksrummet, så børn og deres familier glæder sig til et besøg, hvor de altid overraskes af spændende udstillinger og kreative universer. Du kan give materialerne og rummene liv på måder, der appellerer til fantasien og udvikler læseglæde. Vi forestiller os, at der kan udvikles koncepter, som vi kan anvende på tværs i vores huse, så vi opnår et nyt fagligt løft i vores formidling.

Dine opgaver:

- Deltage i vagtdækning på lige fod med dine kollegaer med en ugentlig aftenvagt og vagt hver 3. lørdag
- Have fokus på biblioteksrummet og de tiltag, der gør det inspirerende og imødekommende for målgruppen
- Kan indrette både de små, nære ”rum” i biblioteket – og samtidig kuratere totaloplevelser
- Medvirke til en faglig udvikling af børnekultur- og litteraturområdet
- Formidle til nye brugere, herunder særligt børnefamilier
- Deltage i udviklingen af skole- og institutionssamarbejder
- Møde borgerne med et imødekommende værtskab
- Gribe de tiltag som borgerne efterspørger

Du udgør sammen med dine nærmeste kolleger området Børn, der en del af Team Udlån, som omfatter medarbejdere fra de to biblioteksafdelinger i Taastrup og Hedehusene.

Lidt om dig:

Du har en relevant uddannelse og har erfaring i arbejdet med litteratur og børnekultur – gerne fra biblioteksverdenen. Du kan dokumentere erfaring fra projekter og vise resultater af din indsats.

Vi forventer, at du er god til at samarbejde, skabe udvikling og brænder for at formidle kultur og litteratur til børn og deres forældre. Du kan sætte mål og indfri dem i samarbejde med kollegaerne i teamet. Du formår at formidle dine idéer både skriftligt og mundtligt til teamet, ledelse og samarbejdspartnere.

Du er som person, nysgerrig, god til at lytte, arbejder struktureret, har humor og kan få mennesker til at smile.

Lidt om os:

Høje-Taastrup Kommune har i 2017 vedtaget en ny kulturpolitik, hvor der lægges vægt på, at kulturen og litteraturens verden i højere grad skal tilbyde et læringsrum, hvor der er mulighed for at bruge sin fantasi, sin kreativitet og sine æstetiske evner til at afprøve, eksperimentere og dygtiggøre sig.

I 2017 startede biblioteker, kulturhuse og teater en proces, der i efteråret 2018 fører frem til en fælles organisation med en fælles leder. Udover et sekretariat er der fire teams, hvor du vil blive en del af Team Udlån med 23 medarbejdere.

Det praktiske:

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at kontakte biblioteksleder Jens Vincents, Hedehusene Bibliotek tlf. 26 36 91 13 eller bibliotekschef Peter Mark Lundberg tlf. 30 52 68 59. Du kan også finde flere oplysninger om os på www.bibliotek.htk.dk og www.kulturhusenehtk.dk

Stillingen er på 37 timer med tiltrædelse den 1.1.2019 eller snarest herefter.

Ansøgningsfrist er den 9. november kl. 12.

Der holdes ansættelsessamtaler den 15.11. eventuelt med 2. runde den 22.11.

Ansøgning sendes via stillingsopslaget på kommunens hjemmeside