LGBT - emneliste

LGBTQIA - Fortællinger om mangfoldighed

10.08.16
Emneliste med litteratur om nye og anderledes familieformer.

Lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede, queer, interkønnede og aseksuelle (LGBTQIA) personer lever deres liv i byen og på landet på forskellig vis. I kulturen og mediebilledet er denne mangfoldighed af mennesker ikke længere en “niche”, som hører subkulturen til, men har fået større synlighed og en mere realistisk variation i repræsentation og udtryk.

I samme takt har LGBTQ litteraturen udviklet sig. Der er blevet plads til mere humor, satire og nye vinkler på hverdagen og anderledes familieformer og – ikke mindst – nye ”spring-ud” historier. I et globalt perspektiv har politik og kulturelle normer stadig stor betydning for, hvordan LGBTQIA’ere lever deres liv.

Denne pjece byder både på gode gamle litterære klassikere – og det helt nye. Hent den på biblioteket eller download den her:
LGBTQIA - Fortællinger om mangfoldighed  (PDF)