Venner, uvenner, måske kærester?

04.05.22
Mød Ellinor, Leo og Viktor. De tre går i samme 6. klasse, de er venner, uvenner, måske kærester, glade, kede af det, jaloux og hemmelighedsfulde.

Alle de mange store følelser man skal lære at kende og håndtere som teenager.

Serien er delt op i tre bøger hvor de får hver deres bog hvor vi oplever den samme periode fra tre forskellige sider.

I den første bog møder vi Ellinor, der er bedste ven med Leo. Men så kommer der en ny dreng i klassen, Viktor. Ellinor bliver forelsket i Viktor, men hvad så med venskabet med Leo? Og hvorfor begynder veninden at skrive dumme ting om Ellinor på Instagram?

Ellinor er en sød pige, der helst vil gøre alle glade. En som alle kan lide, pludselig er det som alting bliver anderledes og Ellinor har svært ved at finde sig selv i alle de mange forandringer.

Bog to er Leos bog. Leo er forelsket i Ellinor men da Viktor starter i klassen og Ellinor bliver forelsket i Viktor, får Leo det svært med de følelser, der nu raser i ham. Han hader Viktor og stoler ikke på ham.

Leo har det heller ikke nemt derhjemme. Storebroren Magnus er en besværlig, højtråbende, grænsesøgende teenager, der fylder så den stille Leo bliver endnu mindre. Forældrene skændes hele tiden og da Markus en dag ikke kommer hjem, går alt i stykker.

I tredje bog er det Viktor, der er i centrum. Viktor er lige flyttet til byen og kommer fra et pænt hjem. Men der er en skyggeside, moderen en tidligere advokat, er blevet stofmisbruger og hele familien lider under det. Viktor forsøger at lyve sig ud af sit hjemmeliv. Men det bliver en svær balancegang, der kan ende med at vælte Viktor.

En trilogi om overgangen fra barn til teenager med alle de store følelser som jalousi, ensomhed, forelskelse, vrede og sorg, man pludselig havner i.

Fra 12 år.

----------
/Ann, børnebibliotekar

Materialer