Sådan vælger du den rigtige oplæsningsbog

24.03.21
Tit når man som mor eller far står foran reolen med oplæsningsbøger kan man blive overvældet af tanken: Hvad skal jeg vælge at læse for og med mit barn?

Her er nogle gode tips til hvad og hvordan man skal vælge:

Vælg en bog med et emne der interesserer dit barn.

Hvis det er dinosaurer, der er spændende i dit barns liv lige nu, så vælg en bog med dinosaurer. Eller måske en karakter, som barnet interesserer sig for. Hvis I lige har set en tegnefilm med Frost, så vælg en historie om Elsa.

Vælg en bog dit barn kan forholde sig til

Det kan godt være, det virker kedeligt for dig at læse om dagens gang i børnehaven, men dit barn kan relatere sig til historien og det er vigtigt.

Find dit indre barn og lad dig rive med

Hvis det er muligt at finde en bog som både barn og oplæser synes er spændende, så er det fantastisk.

Tag et ansvar når der vælges bøger

Børn bliver tit forført af en forside (bare der er lidt glimmer - så er bogen købt), det giver ikke altid den bedste læseoplevelse. Så sørg selv for at der kommer noget med hjem, som du kan stå inde for. Husk selvfølgelig også et par bøger som dit barn selv har valgt. En af de mange fede ting ved biblioteket er, at man bare kan aflevere bogen tilbage.

Spørg endelig bibliotekaren

Vi ved, hvad der rører sig i bogverdenen, vi ved om en bog fænger fra første side (til den utålmodige) eller om bogen er lidt filosofisk (til den eftertænksomme) osv.

Der er ingen grund til at finde bøger uden illustrationer, før dit barn er klar til det. Det skal være en fornøjelse at læse højt og en god historie er en god historie. Med eller uden billeder.

Herunder viser vi en række gode oplæsningsbøger.

-Anbefales af Lise S, børnebibliotekar på Taastrup Bibliotek