Min varmeste anbefaling til en varm sommer

08.07.21
Fantasyserie i tre bind: Elverkongens datter.

Historien handler om Ofelia, som bor alene med sin far på kroen Elverhøjen. En dag modtager faren et hemmeligt brev og han begynder at opføre sig mærkeligt. 

Pludselig skal Ofelia pakke sine ting, fordi de skal besøge tante Emma, men hun har aldrig haft nogen tante? Da de ankommer, forsvinder faren ned i kælderen uden at sige farvel. Det bliver mere og mere mystisk!

Ofelia beslutter sig for at finde sin far, men det kræver at hun får fat i den nøgle, som tanten har i en snor om halsen.  Det lykkes, og selvom tanten er i lige i hælene på hende, kommer hun gennem en dør, hvorpå der står ROSENLUND og her slutter første bog i serien.

I den anden bog havner Ofelia i en ny og spændende verden fyldt med elvere og vættere. Men hvor er hendes far? Hun møder vætten Ask, der hjælper hende med at forstå denne verden, der nu er fyldt med ondskab og brudte aftaler. Men kan hun stole på Ask?

I den tredje bog opklares det, hvem Ofelias far rigtigt er, og hvem der er venner og hvem der er fjender. Og måske er Ask lidt mere end bare en ven. Han er i hvert fald god at snakke med.

En god og underholdende serie med masser af drama, hvor jeg ikke kedede mig i et sekund.

Bøgerne har et lixtal på 15 og kan læses fra 9 år.

Der er mange flotte og farverige illustrationer, der understøtter handlingen.

-------
-Mette, børnebibliotekar

Materialer