Katrine Bille

Katrine Bille anbefaler – DEN NYE OG DEM MED EN SÆRLIG BETYDNING

10.01.21
Katrine Bille, kendt fra Ramasjang og Cirkus Summarum, har været så sød at anbefale sine yndlings børnebøger med sine egne ord til både små og store de næste fire søndage. Denne gang kan du få hendes tips til den sjove børnebog.

NYUDGIVELSEN

Det meget meget MEGET farlige monster
af Rebecca Bach-Lauritsen
Denne her billedbog er ret sød, og den har et lag for de voksne også, der ligger rigtig meget mellem linjerne. Så glæd dig til en bog, hvor der er noget at tale om undervejs.

DEM MED EN SÆRLIG BETYDNING

Halfdan Rasmussen Børnerim og ABC
af Halfdan Rasmussen
Jeg har været meget glad for ting, der rimer. At skrive på vers har også inspireret mig til at lave børnemusik. Jeg har stadig den gamle børnerimsbog, som jeg fik som 3-årig. Her har min mor noteret på siderne, hver gang jeg kunne et rim udenad. Den har haft stor betydning for mig.

Drengen i månen
af Ib Spang Olsen

Den er særlig fordi jeg har fået den læst meget op som barn.

OPLEV KATRINE BILLE

Pssssst. Katrine Bille spiller med sit band på Taastrup Teater & Musikhus d. 15. maj 2021.

Læs om arrangementet lige her

Blå bog: Katrine Bille

Alder

Kendt fra
Ramasjang - Luk op Luk i, Lille Nørd og Cirkus Summarum

Hvilken kulturoplevelse har gjort størst indtryk på dig?
”Som barn tog mine forældre mig med ind og se Mastodonternes musicals, og især Skatteøen og Pippi Langstrømpe gjorde stort indtryk på mig. Generelt var jeg meget optaget af musicals som barn, og jeg var også selv med i nogle hjemme i Espergærde. Og nu har jeg jo været Pippi under corona, og det var fedt at se, at det kan jeg sgu godt.”

Hvem ser du op til?
”Må det godt være en fiktiv person? For så er det jo oplagt at sige Pippi! Der er jo aldrig noget i Pippi der får hende til at føle, at hun ikke passer ind og burde gøre tingene som de andre. Det kan jeg godt lide. Og jeg er også rødhåret - det er jo ikke helt tilfældigt!

Som barn var det vigtigt for mig, at jeg kunne løbe stærkt, og være stærk og kunne komme hurtigt op i træerne. Og her tror jeg, at Pippi - og også Ronja Røverdatter - viste mig, at det var fint. Så i virkeligheden er det måske Astrid Lindgreen, der er megasej, og som har været foran for sin tid og vist, hvordan piger også kan være. Det er lidt tankevækkende, at vi skal 75 år tilbage i tiden for at finde de seje pigeforbilleder i bøgerne - det kan man jo så tænke lidt over.”