Kan du regne den ud?

25.01.21
Bliv klogere på matematik - på den sjove måde.

En matemagisk verden

Kit A. Rasmussen "En matemagisk verden"
Kaninen Ninja Ninus er stukket af. Den har skåret et hul i væggen med sit laserblik, og ikke bare et hul ud til haven, nej, et hul ud til en anden verden - en matemagisk verden. For at finde kaninen, skal du gennem en labyrint af matematiske gåder og opgaver.

Du skal fx finde vej gennem en labyrint med forskellige plusstykker, kunne klokken, kende til romertal. Løser du opgaverne forkert, bliver du sendt hen til en side i bogen, som forklarer, hvad du så skal gøre.

Fra 7 år (lix 9).

Kan du redde verden fra en stor katastrofe?

Kit A. Rasmussen "Matemystik i laboratoriet"
Du er på et øde laboratorium, og du udsættes for mange farlige prøvelser.

Vil du forhindre den store ulykke skal du løse forskellige matematikgåder. Du skal fx blande væsker i et bestemt forhold. Du skal kende til primtal, og du skal kunne aflæse søjlediagrammer.. Løser du ikke en bestemt opgave, bliver du sendt tilbage og må prøve igen.

Her skal du bruge ALT, hvad du ved fra matematiktimerne.. Pøj pøj, siger jeg bare!

Fra 10 år (lix 16).

Begge bøger kan lånes på eReolen Go eller som almindelig bog på biblioteket.

/Gitte Bæk, børnebibliotekar