Forside af bogen Styrke

Gå ikke glip af et besøg i Karana Galaksen!

04.10.18
Styrke - Log 1

Log 1 er Sagas logbog om bord på rumskibet ”Brimdir”.

Rumskibet er løbet tør for brændstof, og mens Saga  sidder og venter på at dø, skriver hun sin historie i håb om, at nogen engang vil læse den.

Hendes planet ”Hvidøy” er blevet besat af den magtsyge fyrst Almaz, som vil tvinge hende til at gifte sig med sin ene søn, Rodion, fordi han mener at hun besidder den magiske kraft, Styrke, som Rodion mangler. Det vil hun ikke og til sidst er hendes eneste udvej at flygte om bord på ”Brimdir”.  Hendes far er død, hendes mor på en anden planet, og alle der kunne have hjulpet hende, er blevet slået ihjel eller bliver holdt nede på den ene eller anden måde.

Det er et spændende sciencefantasy univers Cecilie Eken har skabt her. På Hvidøy lever de fredeligt som i en verden mellem vikingetiden og fremtiden. På de andre planeter findes meget anderledes verdener. Man kan blive fragtet mellem planeter af ”Kaptajner”, en slags menneskelige rumskibe, hvor man bliver lagt i ”hypnosøvn”, så man ikke mærker de mange lysårs afstand.

Jeg kan godt afsløre her, at det ikke går så galt med Saga som hun tror, for der kommer to bind mere i serien, som jeg glæder mig til at læse.

Læser du meget, og kan du lide en god historie med noget at tænke over, så må du ikke gå glip af Karana Galaksen.

Fra 13 år

Anbefalet af børnebibliotekar Eva Jacobsen Press

 

 

Materialer