Dyk ned i Shadow & Bone-universet

27.05.21
Lige nu kører der en serie på Netflix, der er blevet helt enormt populær – ikke mindst fordi fans verden over elsker de bøger, der ligger til grund for serien. Det er Grisha-trilogien af Leigh Bardugo.

I Grisha-bøgerne følger vi Alina Starkov, der pludselig finder ud af, at hun er grisha (har troldomskræfter) men ikke bare det. Hun er faktisk solopvækker – måske er det hende, der har kræfterne til at fordrive det mørke område, der deler verden i to.

Men serien på Netflix bygger ikke kun på den serie. Bardugo har nemlig skrevet en del andre bogserier i samme univers. Serien der starter med Kragens kald bliver på magisk vis vævet ind i Alinas fortælling – og det klæder serien rigtig godt. Kragens kald er nemlig fyldt med repræsentation både i forhold til køn, race, handicap og seksualitet. Samtidig har Alina i netflix-serien også fået lidt mere ”agency”, som det hedder. Hun er i større grad selv med til at tage beslutninger. Leigh Bardugo har været med til at skrive manuskriptet til serien og har udtalt, at det var noget, der var meget vigtigt for hende.

Hvis du nu har været igennem serien, kan du kaste dig over en ny bog-serie i samme univers.  I Den Besatte konge følger vi Prins Nikolai Lantsov, der prøver at skabe samling på det hele efter en borgerkrig. Men der er et mørkt væsen inden i ham, som han ikke forstår.

Alle bøger i Leigh Bardugos Grisha-univers kan anbefales. Er du helt ny, kan du måske begynde med Grisha – pigen og mørkningen.

Anbefales fra 12 år.

-------------------------

Katrine, børnebibliotekar

Materialer