Vestegnens Kulturuge 2017

Præmieoverrækkelse

12.09.17
I lørdags var der præmieoverrækkelse i novellekonkurrencen "Fortællinger mod Vest". Selvom det styrtregnede var det en meget hyggelig ceremoni, og vinderen Heidi Fjelstrup læste op fra sin novelle med musikledsagelse V/Per Bloch. Det var så hårene rejste sig.

Præmierne blev overrakt af Hvidovres borgmester Helle Adelborg den 9/9 2017 ved Risbjerggård.

1. præmievinderen: Kvarteret
Heidi Fjelstrup: 38 år, cand.mag. i filosofi, tidl. redaktør på et fagbogsforlag og har flere udgivelser bag sig.
Født og opvokset i Roskilde. Som barn og ung er hun kommet meget på Vestegnen. Faren var skoleinspektør på Sengeløse Skole og senere lærer på Hedehusene Skole. Mange af hendes barndomsminder knytter sig derfor til Vestegnen, selv om hun aldrig har haft adresse der - heller ikke i Albertslund, hvor novellen "Kvarteret" foregår. Galgebakken som sted har altid fascineret Heidi, og med novellen viser hun, at Galgebakken og Vestegnen rækker ud over kommuneskel og -grænser og kan betyde rigtig meget selv for mennesker, der aldrig har haft adresse der.

2. præmievinderen: Udflugt
Luna Dantoft (f. 1989) bor på Vesterbro og har skrevet lige siden hun som barn fik foræret sin farfars gamle skrivemaskine.
Hun er tidligere udgivet i antologien Drifter (Kandor 2014) og Monster (Kandor 2016) og udkommer i 2017 i Rustkammeret (Enter Darkness) og Efter Fødslen (Sci-fi Cirklen). Novellen "Udflugt" er hendes første dokumentariske historie og er stærkt inspireret af de bekendtskaber hun har fået i Albertslund. Heriblandt hendes langvarige og nære venskab med ham, der har været skabelonen til karakteren Anders.

Udflugt beskriver den helt specielle smeltedigel af personligheder, der kan opleves til en koncert i bydelen på en vild aften, samt den elektricitet, der kan opstå blandt nye bekendtskaber, de gnister der kan flyve ved konflikter og den konstante strøm af følelser, der binder gode venner sammen.

3. præmievinderen:  Sabeen
Shekufe Tadayoni Heiberg er 30 år og kommer fra Iran, er opvokset i Herlev og uddannet i Litteraturvidenskab i København. Hun flyttede til Hvidovre forrige vinter sammen med sin mand og deres tre børn. Shekufe er forlægger på sit eget forlag Uro og oversætter af iransk skønlitteratur.
Om novellen Sabeen siger Shekufe:
"Det er vigtigt for mig at fortælle historier om unge piger, der gør op med de begrænsninger som de møder gennem deres sociale cirkler. Sabeen drømmer om at blive elektriker, men har på forhånd opgivet drømmen pga familiens holdninger. Jeg tror litteratur kan give piger troen på at de kan hvad de vil, og at det er kampen værd."