Per Bloch projektion af Lucas Renlund
Per Bloch projektion af Lucas Renlund

Kåring af vinderne i den store novellekonkurrence 2017

24.08.17
Det har væltet ind med noveller om Vestegnen, og nu skal vinderne kåres!

Kom til en festlig prisoverrækkelse på græsplænen ved Risbjerggård den 9/9 kl. 16.30-17.30 i forbindelse med byfesten ”Strøm til Bymidten”.

Borgmester Helle Adelborg vil overrække priserne til vinderne af novellekonkurrencen og hybridkunstneren Per Bloch vil optræde med kærlighedsværket ”Kokoro” på 8 forskellige sprog. Per Bloch er fra Hvidovre og er under navnet Peerish kendt som performancekunstner og musiker. Som led i udkåringen vil Per Bloch optræde med en anderledes litterært ladet koncert, som passer til lejligheden.

Flere biblioteker på Vestegnen har for andet år i træk gået sammen om en novellekonkurrence for voksne i forbindelse med Vestegnens Kulturuge.

I år har temaet været ”Fortællinger mod Vest, på elektrisk grund”. Det har ikke spillet nogen rolle, om novellerne var fiktive eller dokumentariske, men de skulle handle om Vestegnen, og de skulle derfor indeholde et eller andet stednavn.

Det strømmede ind med noveller. Hele 36 noveller var indsendt ved afleveringsfristen den 1. august og tak for det!
Novellerne blev efterfølgende bedømt af en fagjury, som har udvalgt de 9 bedste, der lige nu er ved at bliver bedømt af hovedjuryen. Denne består af: Kristoffer Jacob Andersen, forfatter fra Rødovre, Carsten Junker, lærer og eventmager fra Tåstrup, Allan Grynnerup, teaterleder fra Ishøj, Nagieb Khaja, journalist og dokumentarinstruktør fra Hvidovre og Nikolaj Kristian Carlsen, forfatter fra Albertslund.

Foruden æren vinder forfatterne til tre bedste noveller henholdsvis 3000 kr. (1. præmien), 2000 kr. (2. præmien) og 1000 kr. (3. præmien). Desuden vil der blive uddelt kulturelle gavekort til kulturinstitutioner på Vestegnen bl.a. til Cirkusmuseet, Teater Vestvolden, Tåstrup Teater og Kroppedal Museum. Senere vil de vindende noveller blive offentliggjort på bibliotekernes hjemmesider.

Vi ses lørdag den 9. september kl. 16.30 til den festlige overrækkelse ved Risbjerggård, Hvidovre 241.
Alle er velkomne, og der er gratis adgang. Regn også med lidt godt til ganen.
Se hele programmet på vestegnenskulturuge.dk.