Sommerbogen 2022

15.06.22
Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence for alle i alderen 6–15 år.

De Danske Børnebiblioteker inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2022.

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens vigtigste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.

Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

Læs og løs udfordringer

Var det noget med at læse en bog og spise en is samtidigt?
For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek.

Du kan også hente udfordringsarket her

På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad – børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækningen) om en af de tre hovedpræmier.

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.

Men alle børn der deltager fra Høje-Taastrup Kommune kan aflevere deres udfordringsark på Taastrup eller Hedehusene Bibliotek og vælge en bogpræmie!

Du kan deltage i konkurrencen fra den 10. juni - 20. augsut.