Filmstriben - logo

Filmstriben

Adgang
Adgang hjemmefra
Filmstriben.dk er en service fra bibliotekerne. Med nogle få klik får du adgang til at se film via din computer, tablet eller smartphone - let og lovligt

Filmstriben giver dig adgang til en lang række kvalitetsfilm, bl.a. en række Oscarnominerede film. Der kommer hele tiden nye til. Hovedparten er spillefilm og animationsfilm, men Filmstriben indeholder også kort og dokumentarfilm fra Det Danske Filminstitut.

Når du har logget dig på med dit CPR-nummer og din pinkode, er filmen klar til at blive vist på din Tablet, telefon, pc eller dit tv. Du låner filmen i 24 timer, og du kan sætte den på pause og spole. I de 24 timer kan du se filmen så mange gange, du vil.

Ny lånemodel tilgodeser korte film

Mellem 1 og 4 point

I stedet for et antal lån pr. måned, får du fra 1. juni 2021 et antal point, som du kan fordele mellem forskellige hovedkategorier af film:

  • Film og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Det betyder at dig, der fx ønsker at se korte animationsfilm, får flere lån ud af den samme månedlige kvote af lån, end du hidtil har fået. For dig, der primært interesserer dig for spillefilm, er der ingen forskel i antal lån pr. måned.

Høje-Taastrup Bibliotekerne tilbyder 20 point om måneden.