Om dette arrangement

Tid
9:30 - 13:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Taastrup Bibliotek
Taastrup Hovedgade 86
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For unge
Workshop

Skriveworkshop med Saynab Farah Dahir og Sofie Boysen

09.10.21
Du får gode råd til, hvordan du giver dit manuskript de bedste muligheder for at finde et godt forlag – både før og efter du har skrevet det! Der er nemlig mange ting, du kan gøre – blandt andet kan du blive helt skarp på dit eget koncept. Det kan være skræmmende at sende til et forlag, og Sofie og Saynab vil gerne hjælpe med at gøre den proces kortere, sjovere og måske nemmere. 

Oplæg og workshop er delt i to dele: 

1 del: Sådan stiller du skarpt på dit koncept: 

·      Kend din genre og målgruppe - praktiske tips og leg med forventninger 

·      Lav en god pitch - både en kort og en lang 

2 del: Få solgt dit manuskript: 

·      Netværk - hvor kan du møde forlag, og hvordan pitcher du på en god måde? 

·      Pitch ikke kun dit projekt - men også dig selv. Hvem er du som forfatter? 

 

Lidt om underviserne 

Sofie Boysen har fået udgivet en lydbogsføljeton hos Storytel og børnebøger hos Forlaget Blæs, Vild Maskine og Forlaget Carlsen. Derudover har hun skrevet undervisningsmateriale for Sex & Samfund, Red Barnet og Clio Online, samt SMS-noveller og lydhistorier til Ramasjang. Sofie har undervist i over fire år på Rytmisk Centers Forfatterværksted. 

Saynab Farah Dahir har to bøger på vej hos Gyldendal. Men før hun blev antaget hos Danmarks største og ældste forlag, havde hun allerede redaktører hos fire forlag, som hun kunne sende sit manuskript direkte til - selvom hun endnu ikke havde skrevet sin bog færdig. Saynab har afholdt adskillige skriveværksteder på forskellige biblioteker, samt undervist på Forfatterspirernes Skriveklub i de sidste to år. 

Igennem deres forfatterskaber har de lært en masse om alternative veje at komme ud af manuskriptbunken hos forlagene og få fanget deres interesse. Det vil de gerne dele med andre håbefulde forfattere, så vejen til et forlag ikke behøver at føles så tung og ensom. Øvelserne, de vil lære fra sig, bruger de selv, i både skrive- og redigeringsprocessen for at stille skarpt på deres koncepter og få dem ud over rampen. 

Arrangeret i samarbejde med foreningen Håbefulde Unge Forfattere, der har til formål at understøtte skrivelysten og fremme unge forfatterskaber. Det er en frivillig forening med omkring 100 medlemmer rundt omkring i landet. De fleste af vores medlemmer er i 20erne, men erfaringen med forfatterskabet varierer meget, og de gør en dyd ud af at være en forening for både glade amatører og erfarne professionelle.