Kærlig Hilsen H.C. Andersen
Kærlig Hilsen H.C. Andersen

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 22:00
Pris
125 Kr
Lokalitet
Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads 1
2630 Taastrup
Arrangører
Taastrup Bibliotek, Taastrup Teater & Musikhus
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Teater

Kærlig Hilsen H.C. Andersen

16.02.20
KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN er en fængslende, rørende forestilling om kunst, identitet og længsel. Et musikdramatisk og intimt portræt af en forfatter, vi troede, vi kendte. Glæd dig til at høre historien om H.C. Andersen, som den ikke er blevet fortalt før, når Taastrup Teater & Musikhus slår dørene op for teaterforestillingen d. 16. februar.

I dette eksperimenterende og helt nyskrevne musikdrama er H.C. Andersen på scenen med tre musikere. I en crossover-forestilling, i krydsfeltet mellem musik, tekst og maskearbejde, lader vi den berømte forfatter selv fortælle sin egen historie på en helt særlig måde. I fortællingen indgår 15 stærke nyskrevne sange, hvis tekster er sjældne og ukendte tekster af H.C. Andersen. Med deres toner løfter de historien og indgår som en naturlig del i fortællingen.

HCA’s digte, dagbøger med mere
Den berømte forfatter får her lov at fortælle på en helt særlig måde, netop fordi alle ord i forestillingen er hans egne; fra digte, breve, dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr. En intens og dramatisk fortælling, hvor han selv går bag masken og bag om den myte, han var så optaget af at bygge op.

H.C. Andersen trak vejret gennem sin fjerpen; omsatte alt i sit liv til kunst og omvendt. Men under hans kærlighedsaffære med både digtningen og nomadelivet lå ensomheden og længslen efter rødder og ægte kærlighed som et fundamentalt spor. Forestillingen er også et vidnesbyrd om en væsentlig kommunikationsform, der er gået tabt - brevskrivningen. Om hvad der sker med vores fælles historie i den digitale tidsalder, hvor papiret er tomt og håndskriften glemt.

En udforskende rejse
Lars Bom har bearbejdet Andersens tekster til en monologforestilling – og sangene, den musikalske kerne, er komponeret af de medvirkende musikere.

Der er tale om en anderledes og ny rejse ind i og udforskning af teatrets virkemidler: Fra commedia dell’arte-masken der forestiller H. C. Andersen, til musikken, lydcollagerne og de refleksive og livsfilosofiske tekster og digte.

 

 

Spillested: Taastrup Teater & Musikhus, Kjeld Abells Plads, 2630 Taastrup

Spilledato & tid: Søndag d. 16. februar 2020 kl. 19.30 (Baren åbner kl. 18.30 - Dørene til salen åbner 19.15)

Billetpris: 125 kr. + gebyr (Billetsalget stopper 15 min. før showstart)

Pladser: Unummererede siddepladser

Arrangør: Taastrup Teater & Musikhus

Materialer