Lars Spatzek. Foto: Tine Duch
Lars Spatzek. Foto: Tine Duch

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Target
For alle
Øvrige arrangementer

Byvandring i Hedehusene med Lars Spatzek

03.06.19
Kom med på byvandring og bliv klogere på Hedehusene. Går man en tur i Hedehusene i dag er historien vedkommende ved næsten ethvert gadehjørne, og fortællingerne står i kø for at blive fortalt. Gamle industribygninger dukker op alle steder, morsomme, kreative huse er opført med de materialer, som lige kunne skaffes her og nu.

Vi ses til en spændende og hyggelig byvandring under kyndig ledelse af Lars Spatzek, arkivleder hos Byhistorisk Samling og Arkiv på Blaakildegaard. Vi mødes ved Hedehusene Biblioteks parkeringsplads.

Det er gratis at være med, og du dukker bare op. Arrangementet er i samarbejde med KulTour 2019. 

 

Kroppedal om Hedehusene

Går man en tur i Hedehusene i dag er historien vedkommende ved næsten ethvert gadehjørne, og fortællingerne står i kø for at blive fortalt. Gamle industribygninger dukker op alle steder, morsomme, kreative huse er opført med de materialer, som lige kunne skaffes her og nu. 

Hedehusene er også fortællingen om et lokalt samfund syd for banen, som fortæller historien om den nære tilknytning mellem industrier, arbejdere og funktionærer. Man bosatte sig ved sin arbejdsplads. Man pendlede ikke til og fra arbejdet.  Arbejderboligerne ved området omkring Reerslevvej er et unikt boligområde, tæt knyttet til teglværket. Gode boliger for arbejderne skabte et godt miljø og en tæt samhørighed, ikke kun når man var på arbejde, men i hele ens tilværelse. Samfundet omkring Reerslevvej havde også alle former for handlende, så alle fornødenheder kunne skaffes helt lokalt. 

Hedehusene i dag er en fortælling om et tidligere industrisamfund, der trods forvandlingen til et byområde, hvor folk bor, men ikke arbejder, har særdeles tydelige fysiske præg om den stolte fortid med de mange industrier.