Jazzpianist, Kathrine Windfeld
Jazzpianist, Kathrine Windfeld

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Musik

AFLYST // Jazzlytteklubben: Ny dansk jazz

19.01.21
Svend Asmussen proklamerede i 1943: "Jazzen er død". Frank Zappa hævdede en del år senere: "Jazz is not dead. It just smells funny". Denne aften tager vi et lyt på nyere dansk jazz, og mon ikke det viser sig, at genren lever i bedste velgående.

Der er nok talent at dykke ned i denne aften. Vi har aldrig haft så mange talentfulde kvindelige musikere som i disse år: Pianisten Katrine Windfeld med sit bigband, saxofonisten Pernille Bévort med med den saxofondominerede og dybt originale Radio Bevort, altsaxofonisten Christina von Bülow, der ofte høres sammen med sin guitarspillende søn Pelle.

Eller hvad med trioen Ibrahim Electric, der uanstrengt pendler mellem jazz og rock? eller Ginman-Blachman-Dahl, der kan glide fra en helt fritrytmisk musik til bebop af reneste vand? 

Navne som Zier Romme, Oilly Wallace, Snorre Kirk og Peter Marrott er nærmest nyklassicister, for ikke at tale om veteraner, der til stadighed synes at kunne forny sig: Fredrik Lundin, Jacob Dinesen og Pierre Dørge. Og så er der jo alle bassisterne...

Nænej, jazzen er ikke død, og den lugter helt frisk.

----

Det er gratis at være med, men det er nødvendigt at tilmelde sig.