Om dette arrangement

Tid
15:15 - 17:00
Pris
390 Kr
Lokalitet
Taastrup Bibliotek
Taastrup Hovedgade 86
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Internet & undervisning

Folkeuniversitetet: Hvordan får vi mere ud af litteratur? - Ved ekstern lektor, cand.mag. Anders Østergaard, KU - 3/3

27.02.23
Hvad er det særlige, litteraturen har at tilbyde os? Hvad optager os, når vi læser? Vi dykker ned i læsningens og litteraturens væsen med eksempler fra ældre og nyere litteratur, fra den store klassiker til det søgende eksperiment. Bliv klædt på til videre fordybet læsning i læsegruppen eller i sofaen.

Hvad er det særlige, litteraturen har at tilbyde os? Hvad optager os, når vi læser? Får vi det hele med?

Meningen med dette forløb er at skærpe vores udbytte, når vi læser - vores opmærksomhed på litteraturens indhold og form. Vi sætter fokus på litteraturens forskellige måder at rive os med på, at lege med os, drille os, at udvide vores horisont. Det er et emne, der har optaget sindene fra Aristoteles til vore dage. Vi vil både se på, hvad litteratur har til fælles med anden kunst, med psykologi og filosofi m.m. – og på, hvad der er dens helt særlige udtryksmåde.

I centrum står litteratur som fiktion, som fortælling, som sprogbilleder, som drama – fra den sproglige leg til den dybe livstolkning.

Vi vil inddrage både ældre og nyere litteratur, dansk og udenlandsk, fra den store klassiker til det søgende eksperiment. En vifte af gode tekster af Karen Blixen, Johs. V. Jensen, Alice Munro, Helle Helle m.fl. foldes ud og krydres med billeder og med videoeksempler fra film, skuespil m.m.

Bliv klædt på til videre fordybet læsning i læsegruppen eller i sofaen.