Hanne-Vibeke Holst
Hanne-Vibeke Holst

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Taastrup Teater og Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

Som pesten - Hanne-Vibeke Holst

06.09.18
Tag med en af Danmarks største forfattere på en rejse ind i litteraturens verden, når Hanne-Vibeke Holst inviterer os med ind i sit forfatterunivers. Til dér, hvor hun researcher, komponerer fantastiske fortællinger og skaber sine spændende, stærke karakterer.

Foredraget tager afsæt i Hanne-Vibeke Holsts seneste succes, Som pesten, der kom på hylderne i efteråret 2017. Glæd dig til en spændende aften, når Hanne-Vibeke fortæller om sin højaktuelle roman, der centrerer sig om et af tidens værst tænkelige mareridt: Udbruddet af en farlig influenzapandemi, som begynder i Danmark og siden breder sig til resten af planeten.

I romanen er det den danske læge, Karoline Branner, der netop er tiltrådt en stilling som koordinator i WHO’s afdeling for pandemier og epidemier, der har til opgave at inddæmme og stoppe den aggressive virus. Da hun ved romanens begyndelse ankommer til Genève med sin familie, tror hun fuldt og fast på, at verdenssamfundet vil gøre det rigtige ved at stå sammen under en krise, der især rammer de fattigste og mindst priviligerede. Men hun bliver snart klogere, efterhånden som panikken breder sig, krisen spidser til og det går op for hende, at alle har deres egen dagsorden. Og da hun presses af stærke politiske og økonomiske kræfter, må hun tage stilling til, om hun orker at kæmpe videre for det, hun tror på. Nytter det at slås for en bedre verden, eller kan vi ligeså godt give op og overlade den til mørkets kræfter? Er vi i stand til løse klodens udfordringer i fællesskab eller hytter vi hver især vores eget skind? Hvad kan vi gøre i en tid, hvor afgrunden nærmer sig og rådvildheden breder sig? Hvordan træffer vi de rigtige valg?

Glæd dig til et tankevækkende foredrag, hvor Hanne-Vibeke Holst går helt tæt på den anmelderroste spændingsroman om det moderne menneskes handlinger på kanten af katastrofen..

Materialer