Horrorforsker, ph.d. Mathias Clasen fra Aarhus Universitet

Foredrag & debat

Mathias Clasen: Hvorfor tiltrækkes vi af gys og horror?

28.10.20
Hvorfor tiltrækkes mange mennesker af uhyggelige fortællinger? Og hvad gør det ved os at læse skrækromaner og se horrorfilm?

I dette foredrag fortæller horrorforsker, ph.d. Mathias Clasen fra Aarhus Universitet om sin forskning i horrorgenrens psykologiske grundlag og historiske udvikling. Han vil give et rids af genrens historie og fortælle om de psykologiske og biologiske mekanismer, som genren udnytter. Han vil også fortælle om de sociale og moralske gevinster, der kan være ved at opsøge skræk for sjov.

GLÆD DIG TIL GYS HELE OKTOBER

Vi kan slet ikke vente til, at det bliver Halloween, og derfor er der gys og gru på programmet hele oktober måned på bibliotekerne!

Kom og bliv ført ind i et skræmmende univers på både Taastrup Bibliotek og Hedehusene Bibliotek, når vi åbner op en masse uhyggelige workshops og foredrag for både børn og voksne. Tag dit slidte tøjdyr under armen og lav det om til en zombiebamse, eller vær med til at dekorere de gyseligste kager. De voksne kan også se frem til det spændende foredrag med horrorforsker, ph.d. Mathias Clasen, der gør os klogere på, hvad horror gør ved os.

Det hele kulminerer fredag d. 30. oktober, hvor Taastrup Bibliotek bliver forvandlet til et sandt gyserhus med gyserhistorier, zombier der vil spille brætspil, og hvor ungerne kan blive sminket til ukendelighed. Dagen slutter af med en hårrejsende spøgelsestur i vores uhyggelige kælder – hvis du da tør!