Nydelsesfulde hjerne - livestream fra Aarhus Universitet
Nydelsesfulde hjerne - livestream fra Aarhus Universitet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Livestream fra Aarhus Universitet: Vores nydelsesfulde hjerne

19.02.19
Hør om, hvordan forskningen i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå, hvordan vores hjerne er indrettet, og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.  Forelæsningen holdes af professor i neuroscience, Morten L Kringelbach fra Aarhus Universitet og University of Oxford, der er verdensførende ekspert på området.

På tværs af alle kulturer er det klart, at musik giver velvære, glæde og hjælper sociale relationer. Forskningen har givet ny indsigt i, hvordan det i musik og andre kunstformer er forventningsglæden, som kan føre til nydelse. Og hvordan mere generelt vores forventninger og forudsigelser er væsentlige elementer til at give mening med livet. I flygtige øjeblikke kan det føre til nydelse, men på længere sigt kan det hjælpe med at fylde vores tilværelse med meningsfuldhed, retning og formål.  

Du vil høre om, hvordan resultater fra computermodellering og hjerneskanninger, som måler aktiviteten i levende menneskehjerner, afdækker hvilken betydning mange nydelser som fx mad, sex, rusmidler og musik har for vores livskvalitet.   

Hjerneforsker, Morten Kringelbach, er verdens førende ekspert i nydelse og hvordan sanselig og social nydelse i høj grad er med til at definere vores liv, men også hvordan manglen på nydelse (anhedoni) har stor betydning for lidelser som depression, kronisk smerte og spiseforstyrrelser. 

Livestream fra Aarhus Universitet  
Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, og er ét ud af to foredrag, bibliotekerne har arrangeret på denne måde. Du har mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Tilmelding
Det er gratis at være med, men husk at melde dig til.