Henrik Ibsen
Henrik Ibsen

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:45
Pris
25 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Henrik Ibsen ved Mette Borg

25.11.19
Mette Borg er mangeårig underviser ved Den Danske Scenekunstskole og har bl.a. Henrik Ibsens forfatterskab som et af sine centrale emner. Denne aften tager hun os med på en farverig rejse gennem Ibsens dybdepsykologiske og socialtbevidste univers.

Foredraget har fokus på klassikeren ”Et Dukkehjem”, der har 140 års jubilæum i år og som satte gang i debatten om ægteskabet, mandens ret og kvindeundertrykkelse efter dets uropførelse i 1879. 
 

Bagom "Et Dukkehjem"
Henrik Ibsens skuespil ’Et Dukkehjem’ blev uropført på Det Kongelige Teater i København den 21. december 1879 og efterlod sit publikum i chok. Da Nora i stykkets klimaks vælger at forlade mand og børn, var det i dén grad et brud med de forventninger, som mange sikkert havde haft om en hyggelig juleforestilling, og flere gik rystede derfra. Men en debat om ægteskabet, mandens ret og undertrykkelsen af kvinden var sat i gang. Siden er stykket blevet et af verdens mest opførte, og det har altid været i stand til at bevæge både mænd og kvinder med de spørgsmål, det rejser, og de skæbner det levendegør uafrysteligt og realistisk.

Materialer