Charlotte Jørgensen
Charlotte Jørgensen

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Elena Ferrante - vor tids klassiker

25.09.17
Foredrag ved Charlotte Jørgensen, der er forlægger på CAX forlag, som udgiver den italienske forfatter Elena Ferrante.

Forlaget blev for alvor kendt af danske læsere da det i 2014 udgav romanen Min geniale veninde af en på det tidspunkt ukendt italiensk forfatter ved navn Elena Ferrante - som kun hendes italienske forlægger ved, hvem er.

Min geniale veninde var første bind af de fire Napoli-romaner, der har taget læserne med storm og som er blevet en international bestseller.

Siden er også Ferrantes tidlige romaner udkommet på dansk: Forladte dage og Dukken der blev væk. Hendes debutroman, Besværende kærlighed, udkom i marts 2017.

Hvad er det med Elena Ferrante?
Hvad er det ved de fire Napoli-romaner som gør dem til så stor og speciel en oplevelse for læserne, og måske især de kvindelige læsere?
Hvorfor rammer Ferrante os så dybt?

I foredraget fortæller Charlotte Jørgensen den personlige historie om, hvordan hun i 2002 opdagede Elena Ferrante og besluttede sig for at udgive hende på dansk.

Og så handler det ellers om Napoli-romanerne, der i foredraget opfattes som Ferrantes nybrydende og originale forsøg på at skrive den europæiske historie som en kvindehistorie – hvor vi jo er vant til at få den fortalt fra et mandligt perspektiv.

Charlotte Jørgensen giver også et bud på en forståelse af værket som udviklingsroman – hvordan skal vi opfatte forholdet mellem de to piger/kvinder og deres ”pagt”, og hvad er det for en historie om kvindelig ødelæggelse romanerne fortæller?

Charlotte Jørgensen (ph.d. og forlægger) grundlagde i 2009 C&K Forlag. Forlaget, som er et lille selvstændigt forlag, udgiver skønlitteratur fra hele verden, primært romaner. På udgivelseslisten er flere nordiske forfattere, bl.a. islandske Sjón, Lars Saabye Christensensen, Geir Gulliksen, Sara Stridsberg og Tom Malmquist. Forlaget udgiver også en rejseserie med rejselitteraturens store navne som Bruce Chatwin, Bill Bryson, Joseph Brodsky, Cheryl Strayed, Peter Matthiessen m.fl.

 

Materialer