Jørgen Leth
Jørgen Leth

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Film

Dokumentarfilmklubben: Sanselighedens pris

07.03.19
Kom og del dine filmoplevelser med andre filmelskere. Denne gang ser vi filmen "Sanselighedens pris", der følger Jørgen Leth efter udgivelsen af hans erindringsbog "Det uperfekte menneske".

Da mediestormen blussede op i kølvandet på Jørgen Leths erindringsbog "Det uperfekte menneske" i 2005, skyldtes det især passagen om Leths erotiske forhold til kokkens unge datter. 

Endnu mens stormen rasede, tog vennen og journalisten Jørgen Flindt Pedersen kontakt til Jørgen Leth, der havde gemt sig for offentligheden, for at høre hans reaktion. "Sanselighedens pris" følger Leth i et år efter udgivelsen, i rolige stunder uden for rampelyset, indtil afskeden den følgende sensommer, da Leth skal hjem til Haïti. 

I samtalerne undervejs lufter Leth sin frustration over at være blevet misforstået, over feminister og nypuritanisme, og reflekterer over nydelsen som livsprincip, vigtigheden af at sætte sig selv på spil som kunstner og pligten til at skrive om alt det forbudte – også selv om det koster en tur i mediernes vridemaskine.

Du behøver ikke at tilmelde dig - bare mød op.

Materialer