Så kort og mærkeligt livet er- Dan Turéll

2630 Taastrup

Dokumentarfilmklub: Så kort og mærkeligt livet er – et portræt af Dan Turèll

07.04.22
En film om Dan Turell. Instruktøren Anders Østergaard, digteren Dan Turèll og musikeren Halfdan E. udgør en poetisk powertrio. På baggrund af lydoptagelser med Dan Turèll selv skaber de en forunderligt sanselig film.

Med skuespilleren Lars Bom som Dan Turèll, og hans mor, Inge Turèll, og hans enke, Chili Turèll, bringes vi ind i hans inderste tanker og hans udlægning af "den uforbederlige menneskelige dårskab". Selvbiografiske tekster, digte, prosastykker, essays, causerier og klip, som han har indtalt gennem hele sit professionelle liv som forfatter, og som findes i bl.a. DRs arkiv, er grundlaget.

Opvækst i Vangede, ungdom i 70erne, livet i København, New York på en søndag ... "Resultatet er fuldt af ord, billeder, lyd, musik! Dan Turèll snakker og snakker. Og vi filmer og filmer, for man kan alligevel ikke sige noget kort om tilværelsen", siger instruktøren Anders Østergaard, manden bag "Troldkarlen", "Tintin og mig" og "Gasolin".

Instruktør og manuskriptforfatter: Anders Østergaard

Det er gratis at være med - man skal bare møde op.