Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr

Jazzlytteklub - Ella Fitzgerald

25.04.17
Kom og vær med når Thorbjørn Sjøgren fortæller om Ella Fitzgerald - "First Lady of Song"

Historien om Ella Fitzgerald er vel tæt på at være den arketypiske amerikanske succeshistorie: En fattig barndom uden megen omsorg, et naturtalent, og så en portion held. Med dette i bagagen gik hun i løbet af få år fra at leve en del af sin tid på gaden og løbe ærinder for en illegal spilleklub til at være en af verdens mest elskede jazzsangere.

Historien fortæller, at da hun første gang skulle stå på en stor scene med Chick Webbs orkester, måtte de først sørge for at hun fik et godt, langt karbad, en ny kjole og et par sko for at tage sig ordentligt ud på scenen.

Men så gik det også stærkt.

Igennem sin næsten 60 år lange karriere kom hun til at samarbejde med så notable navne som Louis Armstrong, Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman, Oscar Peterson, Stan Getz, Frank Sinatra og stribevis af andre, men det er selvfølgelig først og fremmest hendes egne plader og koncerter, vi husker hende for.

Livet igennem havde Ella Fitzgerald noget pigeligt sødmefyldt i sin stemme, noget som stod i stærk kontrast til den jævnaldrende Billie Holiday og hendes langt mere smertebårne stemme og frasering, og der er næppe tvivl om at netop denne ligefremme sangglæde var en væsentlig årsag til hendes med årene verdensomspændende popularitet.

Bare af LP’er indspillede hun omkring 100, og da hun døde i 1996, havde hendes pladesalg rundet de 40 millioner eksemplarer.

Sit forhold til at synge beskrev hun bedst selv: ”Only one thing is better than singing – more singing.”